Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj smrti Dženana Memića: Hoće li biti usvojen izvještaj o radu Tužilaštva KS?

BiH

dalila buriz

Posljednja sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održana je 7. maja, a sa dnevnog reda tada je skinut Izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2017. godinu. Na sjednici se nije pojavila glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić koja je trebala odgovarati na pitanja zastupnika. Ona je u pismu koje je uputila Skupštini KS navela da odbija doći na sjednicu zbog obraćanja Muriza Memića, oca ubijenog mladića Dženana Memića koji je govorio o slučaju koji nije završen.

Iako su neki zastupnici počeli raspravu o radu Tužilaštva KS, te su redala pitanja bez odgovora odlučeno je da se ta tačka povuče s dnevnog reda, a da na sljedećoj sjednici bude prisutna i tužiteljica Burzić.

No, skoro mjesec se ne zakazuje sjednica Skupštine KS. Dževad Rađo, šef Kluba SBB-a u Skupštini KS kazao je za Patriju da će Kolegij biti održan 6. juna, a sjednica bi trebala biti održana 25. juna.

Podsjećamo, Memić je tokom obraćanja zastupnicima 7. maja kazao da već više od dvije godine prolazi agoniju sa svojom porodicom, a da ga je lično tužiteljica Burzić u dva navrata obavijestila da je Dženan ubijen. Podsjetio je da je na ovom slučaju radilo devet tužilaca, što nikada nije zabilježeno u slučaju saobraćajne nesreće.

On je tada jasno zatražio od Tužilaštva KS da dovede ubicu njegovog sina u zatvor.