Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Sluge” naroda u službi vlasti

protesti (11)

Radničkoj bijedi i bijedi naše vlasti danas se pridružila i – bijeda medija! Niti jedna televizija i nijedan radio, koji žive o trošku građana koji plaćaju taksu za brzo, objektivno i detaljno informisanje, danas nemaju specijalni program, odnosno direktni prenos zbivanja u Parlamentu FBiH i oko njega.

A znali su da će ovog četvrtka, kao što i jeste, u inače uspaljenom Sarajevu da vrije kao u kotlu, sa krajnje neizvjesnim ishodom dosad najmasovnijeg i najglasnijeg izliva građanskog gnjeva.

Nije me sramota što sam novinar, iako danas svaki čovjek ovdje s pravom treba da pljune na ovu profesiju, zapravo na sve one “kolege” koje su se kukavno šćućurile u svojim redakcijama i na njihove šefove koji iz minute u minutu primaju upute od svojih političkih pokrovitelja. Oni su im i zabranili da budu neprestano na licu mjesta, da iz minute u minutu prate vanredno stanje u glavnom gradu BiH.

Tim licemjerima koji brukaju novinarsku profesiju treba potpuno uskratiti plaćanje RTV takse, jer pljuju u ruku koja ih hrani. Neka potpuno pređu na politički kazan, iz kojeg ionako kusaju i čijim se kuharima klanjaju. Neprofesionalne su, uz njih, i tzv. komercijalne, privatne televizije, posebno one koje su opremljene i za prenose dešavanja na Marsu, a koje danas takođe nisu na visini izazova: i oni se plaše da mikrofone i kamere neprestano drže uključene pred zgradom Parlamenta. Valjda da se ne zamjere vlasti, šta li drugo?

Svaka čast kolegama koji rade u nekim internet portalima, koji iz trenutka u trenutak prenose šta se tamo zbiva, šta govore i vlast, unutra, i ljudi koji su ih opkolili. Ovo je veliki i opasan dan, iznimno važan za našu budućnost.

Sramota će biti kompletirana kad večeras krene slika uživo iz Liježa, gdje će se naši i tuđi naganjati oko lopte. Jadni su mediji kojim je to važnije od duela raspamećene domaće mase i njenih zlih gospodara.