Smajić Kojovića bacio na pod, pa udaljen sa sjednice Skupštine KS-a

smajic kojovic

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je u pauzi nakon razmatranja incidenta koji se danas desio, odlučio da se zastupnik Rasim Smajić (BOSS) udalji sa današnje sjednice.

Predsjedavajuća Skupštine KS-a Ana Babić je naglasila da se etički kodeks mora poštovati.

Smajić se izvinio kolegama i građanima, a posebno je izvinjenje zatražio od zastupnika Naše stranke Predraga Kojovića, navodeći da ga je “iznošenje neistina dovelo do toga da tako reaguje”.

– Povukao sam kolegu Kojovića za rever, on je pao jer su iza njega bile stepenice. Izvinjavam se još jednom svima, kolegi Kojoviću koga poštujem, građanima. Ni ja nisam spreman nastaviti sjednicu zbog stanja u kojem sam se našao – kazao je Smajić i napustio sjednicu.

Sjednica Skupštine KS-a privremeno je prekinuta zbog incidenta i fizičkog napada na zastupnika Naše stranke Predraga Kojovića.

Napadu je prethodilo izlaganje zastupnice Naše stranke Sabine Čudić koja je prozvala zastupnika Smajića (BOSS) koji, kako je kazala, ima dozvolu za parkiranje gdje god hoće i da se bahato ponaša time ugrožavajući pješake, nakon toga joj je Smajić uputio prijetnje, vrijeđao je i psovao.

Na to je reagirao Kojović te zatražio da Skupština zaštiti Sabinu Čudić, a Smajić je nakon te Kojovićeve inicijative reagirao tako što je fizički nasrnuo na Kojovića i odgurnuo ga, koji je pritom pao.