Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan sastanak

Smanjenje graničnih procedura kako bi se smanjile gužve na MGP Gradiška

GP Gradiska

Ako nove mjere ne pokažu bolje rezultate, donijet će se nove mjere prema dogovoru i uz intenzivnu suradnju i komunikaciju

Na radnom sastanku predstavnika Granične policije BiH i ravnateljstva MUP-a Republike Hrvatske razgovaralo se o poduzimanju mjera i rješenja kako bi se smanjili višekilometarski zastoji i čekanja na MGP Gradiška.

Na sastanku je zaključeno kako je bitno smanjiti procedure, kao i da teretna vozila mogu prolaziti granicu bez vaganja.

“Ako nove mjere ne pokažu bolje rezultate, donijet će se nove mjere prema dogovoru i uz intenzivnu suradnju i komunikaciju, kako bi se nesmetano olakšao promet na graničnim prijelazima. Granična policija BiH i MUP Republike Srpske u dubini prijelaza pokušat će kroz kontrolu usmjeravati da teretna vozila ne idu na MGP Gradiška nego da koriste i druge granične prijelaze. Uvidom u raspoloživu dokumentaciju, utvrđeno je da je preko 15 posto teretnih vozila koristilo prijelaz na MGP Gradiška, a kojima nije potreba da idu preko tog prijelaza”, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Granična policija BiH svakodnevno upozorava i ponovno apelira na sve vozače teretnih vozila koji idu u Republiku Hrvatsku, a ne trebaju fitosanitarni pregled, da koriste druge granične prijelaze kako se ne bi stvarale bespotrebno gužve i dugosatna čekanja.

Današnjem radnom sastanku nazočili su načelnik TU Sjeverozapad Granične policije BiH Suad Kasupović i zapovjednik za podršku i kontrolu u TU Sjeverozapad Stjepan Skoko te zamjenik glavnog ravnatelja MUP-a Republike Hrvatske Jozo Šuker.