Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi visoki predstavnik

Smhidt na ručku u Blagaju razgovarao sa privrednicima i predstavnicima gradske vlasti Mostara

mmmm

Visoki predstavnik Schmidt jučer je posjetio je Karađoz-begovu džamiju, Stari most, Franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla zajedno sa Samostanskom bibliotekom, Pravoslavnu katedralu Presvetog Trojstva i prošetao starim gradom i glavnim bulevarom

Novoimenovani visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt stigao je prije dva dana u Bosnu i Hercegovinu.

Schmidt je prvo posjetio Grad Mostar gdje se sastao sa gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, kao i sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Mostara Salemom Marićem.

Visoki predstavnik Schmidt jučer je posjetio je Karađoz-begovu džamiju, Stari most, Franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla zajedno sa Samostanskom bibliotekom, Pravoslavnu katedralu Presvetog Trojstva i prošetao starim gradom i glavnim bulevarom.

Schmidt je pohvalio raznovrsnu i bogatu kulturno-historijsku baštinu Mostara. Naglasio je da grad poput Mostara pokazuje kakav potencijal se može postići zajedničkim radom kroz otvoreni dijalog domaćih aktera i kompromis.

“Kao što i samo ime grada govori, Mostar je grad koji okuplja različite zajednice, uz viziju bolje budućnosti za buduće generacije”, saopćeno je.

Novi visoki predstavnik također je iskoristio priliku se sastati sa mostarskim privrednicima i predstavnicima gradske vlasti na ručku u restoranu “Laks” u Blagaju pored Mostara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Riblji restoran LAKS (@fish.restaurant.laks)