BiH

Vlada TK

Smijenjen direktor policije TK Dževad Korman

31/01/2020
Foto: RTV7

Korman kaže da će svakako pravnim putem tražiti zaštitu, navodeći da se u slučaj uključio i Ured visokog predstavnika te da nakon smjene više nema smisla izlaziti u javnost

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas odluku o smjeni direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Dževada Kormana.

– Jedan od razloga smjene je nezadovoljavajuća ocjena za protekli period. Načelnik sektora uniformisane policije bit će u narednom razdoblju v.d. direktora Uprave policije. Sve je urađeno u skladu sa zakonom i direktor Uprave policije ima apsolutnu podršku i mene kao ministra i Vlade u svakom pravnom lijeku koji poduzme – izjavio je novinarima ministar unutrašnjih poslova TK Sulejman Brkić.

On je odbacio tvrdnje u javnosti da je Kormanova smjena politička te dodao da je odluka Vlade o smjeni konačna.

S druge strane, Korman kaže da će svakako pravnim putem tražiti zaštitu, navodeći da se u slučaj uključio i Ured visokog predstavnika te da nakon smjene više nema smisla izlaziti u javnost.

Vlada TK, kako je saopćeno, na današnjoj sjednici donijela je Odluku kojom se Korman smjenjuje s mjesta direktora Uprave policije MUP-a TK na dan 31.01.2020. godine jer je njegov rad od 01.12.2018. godine do 30.11.2019. godine ocijenjen ocjenom “ne zadovoljava”.

Zbog hapšenja kriminalne grupe Beriza Kabilovića direktor policije u nemilosti Vlade TK

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.