Menadžerski ugovor

Smijenjeni direktor Nove banke imao mjesečnu platu nevjerovatnih 80.000 KM

milan-radovic

Tako se potvrdilo ono o čemu se do jučer samo ‘šuškalo’ po kuloarima, da je Radović već godinama primao najveću mjesečnu platu u BiH

Mjesečna plata dojučerašnjeg generalnog direktora Nove banke Milana Radovića, inače potpredsjednika Demokratskog narodnog saveza, koga je jučer smijenio Nadzorni odbor, bila je 80.000 KM, saznaje portal “Infosrpska” iz krugova bliskih rukovodstvu ove banke.

“Taj menadžerski ugovor, kako je svoju platu nazivao Radović, bila je strogo čuvana poslovna tajna sve do juče, kada je smijenjen, a odmah nakon smjene, mnogi su sa olakšanjem progovorili. Tako se potvrdilo ono o čemu se do juče samo ‘šuškalo’ po kuloarima, da je Radović već godinama primao najveću mjesečnu platu u BiH. Zbog toga, ali i mnogih kreditnih transakcija koje su rađene na sumnjiv način i sa sumnjivim tipovima iz BiH i Hrvatske, Radovića su zvali ‘zaneseni tajkun’ jer je volio da se razmeće sa novcem i nekretninama”, ističe se u tekstu.

“Tajkun Radović, ne tako davno, priključio se DNS-u direktno na potpredsjedničku funkciju a najavljen je i kao budući mandatar Vlade Republike Srpske. Upućeni kažu da nije žalio novac da se domogne visoke partijske ali i državne funkcije o čemu bi, u trenucima iskrenosti, mogao najbolje posvjedočiti možda i sam lider DNS-a Marko Pavić. Da li je sa funkcije predsjednika Vlade Republike Srpske, kako je najavljivan u predizbornoj kampanji, htio da umnoži, legalizuje ili prikrije svoj pozamašni kapital možemo samo nagađati”, piše u tekstu koji je objavio portal “Infosrpska”.

Isti izvor navodi da će se “nesuđeni mandatar i sada bivši direktor Nove banke za sada morati zadovoljiti funkcijom poslanika svoje partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske” i dodaje da “istina neće imati platu 80.000 KM, ali vjerovatno se ‘nešto’ i uštedjelo”