Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snaga centra: Fuad Ubleha Kasumović ima problema sa sobom

snaga centra23

Nakon što su se u javnosti pojavila prepiska savjetnika gradonačelnika, njegove press službe i nekoliko lokalnih političara, te nakon što je uvidio da više neće moći koristiti govornicu Gradskog vijeća za psovanje, vrijeđanje i omalovažavanje građana, gradonačelnik Fuad Kasumović je, koristeći novac građana Zenice i službe formirane da služe Zeničanima, a ne njemu, krenuo u etiketiranje, te postavljanje “meta” na leđa onih koji žele bolje ovom gradu, stoji u saopštenju zeničke Snage centra.

“Nakon što, po njemu, dovoljno sugrađana nije vidjelo ko se suprostavio njegovoj samovlasti, Kasumović putem saopćenja uprave imenuje vijećnike, javno prizivajući incident, nemire, te narušavanje javnog reda i mira. Za to koristi već objelodanjene i otkrivene lažne “profile” na društvenim mrežama, kao i nekolicinu poslušnika, koji direktno prijete, vrijeđaju, omalovažavaju i navode na osvetu prema svima koji ne misle kao “veliki vođa”.

Nažalost, direktno u korist Kasumoviću ide inertnost policije i MUP-a ZDK koja se bavi izmišljanjem “tople vode”, umjesto da privede i sasluša, ali i sankcioniše one čija su imena javno objavljena da pozivaju na podmetanje, osvete, pa i progon neistomišljenika”.

Snaga Centra nije u koaliciji ni sa kim, jer smeta i lijevim i desnim. Lijevim, jer su poraženi i jer nova snaga osvojila više glasova nego svi oni koji “rade” decenijama zajedno, a “desnim” jer nikad nećemo biti u službi jedne nacije, nego svih građana.

To što glasanje naših vijećnika istovjetno nekim drugim strankama znači isključivo da “od lošeg ima gore”, te da smo među prvima prepoznali radikalnog odmetnika iz SDA, koji vlastoručno u imovinskom kartonu Izbornoj komisiji potpiše da je član SDA od osnivanja, da bi se sa govornice kleo majkom i ocem da nikad nije bio njihov član. Taj do jučer radikalni vjerski fanatik, koji je sa govornica SDA govorio protiv Hrvata i Srba sada poziva u “euro-blok”, napadajući Islamsku zajednicu, dok istovremeno napada i etiketira vijećnike “ateiste” koji ne klanjaju.

Fuad Ubleha Kasumović ima problema sa sobom, a onda sa 25 miliona KM nezakonito potrošenih budžetskih sredstava. Zna da je Tužilaštvo ZDK ipak otvorilo istragu o nezakonitom izvršenju budžeta, zna da su mu za vratom službenici MUP-a koji istražuju organizovano vrijeđanje i pljuvanje svih neistomišljenika preko društvenih mreža. Zna Fuad Kasumović i da će za nekoliko dana biti objavljena odluka Ustavnog suda kojom je njegova odluka, osim što je nezakonita i neustavna, kao i desetine sličnih u BiH.

Fuad Ubleha Kasumović zato energiju troši na ratovanje na Fejsbuku, dok omogućava poslovnim partnerima da milione sa auto-cesta istresu u korito Bosne, o čemu je takođe započeta istraga, on se brine da sruši baštu ugostiteljskog objekta predsjednika Snage Centra samo zato što nije pristao na ucjenu da glasa za njegove melverzacije. Fuad Ubleha Kasumović je za deset mjeseci uspio ugasiti više preduzeća, klubova, “preseliti” ih u druge gradove nego sva nesposobna SDA i SDP vlast u 20 godina nakon rata.

Snaga centra nije glasala za smjenu Sanje Renić niti što je ona žensko, niti što je ona nebošnjakinja, nego zato što je nesposobna i spremna da za, od Kasumovića obećanu profesionalizaciju, prekrši sve zakone ove države, proda dušu Ublehašu, te uništi osnove demokratije u ovom Gradu.

Sanja Renić se, suprotno odlukama Vijeća, saglasila sa nezakonitim usvajanjem budžeta, donosila i sama nezakonite odluke, sazivala sjednice mimo propisa, odgovorna je za falsifikovanje zapisnika, nezakonito otvaranje i odavanje službene dokumentacije trećim licima… i mogli bi do jutra nabrojati desetine prekršaha i nezakonitosti.

Sanja Renić je licitirala sa svojim prelaskom u Snagu Centra, a njen mentor Fuad Ubleha Kasumović je sam priznao sa govornice, pred kamerom, da je prisustvovao i posredovao tim razgovorima.

Naša procjena da bi njen prelazak bio škodljiv za Snagu Centra još jednom se pokazuje opravdanom, jer podršku smjeni daju isključivo udruženja kojima je odobren novac iz Gradske uprave. Uostalom, čak se i Njena Naša stranka ogradila od Renićke, ali ona to svjesno zaobilazi, jer sad u zenici umjesto njihove “Naše stranke” imamo nekoliko Njihovih stranaka.

Takozvana “ljevica” utjelovljena u vijećnicima takozvanih SDP-a i DF-a još pati što je novoformirana lokalna stranka osvojila dvostruko više mandata nego njihove stranačke mašinerije, pa u hodnicima priznajući da su izdali ideale socijaldemokratije glasajući za radikalnog bivšeg SDA jastreba ustvari kopaju sebi grob ili mezar, a u sali ipak glasaju za Ublehaša i njegove milionske prevare.

Kome nije jasno, Snaga centra, što joj i ime govori, neće biti ni lijevo ni desno, a najmanje će biti uz Ublehu Kasumovića čiju sposobnost su već osjetili zenički sportski klubovi,a mjesne zajednice u kojima nije pobjedio, osjetili su i radnici zatvorenih firmi, poput Cimosa kojeg je nemoguće prodati jer mu Gradska uprava i Kasumović lično nisu dali upotrebnu dozvolu, dok istovremeno za gašenje optužuju druge, iako je jasno da je gašenje odluka italijanskih vlasnika. Kasumović i njegovi Ublehaši su otjerali sve investitore, privrednici preregistruju firme u susjedne općine, otvorene su čak i istrage o posrednom i neposrednom “reketiranju” više izvođača radova, a samozvani “vođa” psuje majke, “bogove” i “marška” sve koji mu nisu po volji.

Posljednji stadij ludila Fuada Ublehe Kasumovića jeste da preko društvenih mreža koristi polusvijet i poslušnike da “uzmu motke” i prijeti paljenjem, rušenjem….I dok nadležni policijski organi “vagaju” ne želeći se zamjeriti zbog bojazni da i sami budu meta, a možda i opravdano “otkriju orahe po džepovima”, Kasumović jaše zloupotrebljavajući medijski prostor u Zenici i van nje. Prije nego ludilo nanese nepovratnu štetu Gradu Zenici, pozivamo građane da prestanu vjerovati lažima, ublehama, malverzacijama i podmetanjima Fuada Kasumovića, da konačno vjeruju svojim očima i ušima.

Nakon što je Fuad Ubleha Kasumović derogirao i degradirao rad Gradskog vijeća, uništio funkcioniranje Gradske uprave, obrušava se na sve neistomišljenike. Građani Zenice, u narednim danima i sedmicama biće potrebno mnogo dostojanstva i mirnoće da se zaustavi, anulira i razotkrije svaka od nezakonitih, sumnjivih, pa i nemoralnih akcija Fuada Ublehe Kasumovića. Vijećnici, rukovodstvo i članovi Snage Centra će iskoristiti svaku demokratsku metodu i način koji nam je na raspolaganju da zaustavimo urušavanje koje izaziva ovaj “radikalni jastreb”, koji je ubrzao propast Grada kojeg su počeli urušavati njegovi prethodnici i politički istomišljenici”, stoji su saopštenju Sange centra.