Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snaga Centra: Preispitivanjem odluke o kladionicama zaštititi budžet

zenica

“Snaga Centra” iz Zenice najoštrije je demantirala da je, u saradnji s bilo kim, zatražila preispitivanje odluke Gradskog vijeća Grada Zenice o kladionicama, navodeći da su preispitivanjem odluke imali namjeru zaštititi Grad i građane kao i gradski budžet.

– Odluka o taksama diskutabilna je po više osnova, zbog čega su vijećnici ove stranke bili i suzdržani tokom glasanja, a gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da su se stručnjaci ustavnog prava složili s ovakvim prijedlogom odluke – pojašnjavaju u današnjem saopćenju iz ove političke opcije.

Iz “Snage Centra” tvrde da su i sami kontaktirali iste te stručnjake i dobili potpuno oprečno mišljenje da je ovakva odluka neustavna i kao takva bi mogla dovesti do kolapsa budžeta Grada.

Zbog toga su se vijećnici Gradskog vijeća Grada Zenice iz “Snage Centra” odlučili preispitati ovu odluku kako bi ubrzali proceduru, ukoliko sud potvrdi odluku i kaže da su takse ustavne, neće biti nikakvih posljedica za Grad i budžet.

U ovoj stranci smatraju da su kladionice pošast društva, da trebaju biti kvalitetno oporezovane i dovedene da u potpunosti djeluju po zakonu te ističu da u ovakvim slučajevima sud mora djelovati hitno, a ne da se odugovlači po sudovima, jer bi u tom slučaju gubljenja procesa na sudu značilo milionske štete po budžet Grada.

Najavili su i da će podnijeti krivične prijave zbog iznošenja neistina o podmićivanju, te navodima da “Snaga Centra” djeluje pod pokroviteljstvom kladioničarskog lobija, saopćeno je danas iz ove stranke.