Snažno nevrijeme pogodilo Mostar, padao i grad

FOTO: Tomislav Glamuzina/Fena
Ilustracija

Kiša je poplavila ulice, a pljuskovi i grmljavina i dalje traju

Snažno nevrijeme, popraćeno jakom kišom, grmljavinom i gradom pogodilo je oko 14 sati veće dijelove grada Mostara.

Nakon sunčanog i toplog prijepodneva najprije je počela padati jaka kiša, a zatim i grad.

Kiša je poplavila ulice, a pljuskovi i grmljavina i dalje traju.

Slično vrijeme najavljuje se i za naredne dane.

Inače meteorolozi za subotu u Bosni najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, većinom od sredine dana prema večernjim satima. U sjevernim područjima lokalni pljuskovi su mogući i prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa prolaznim lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U utorak u Bosni djelomično vedro sa lokalnim pljuskovima. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.