Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milionske štete

Jako nevrijeme stiglo u BiH: Padao grad veličine oraha, uništena zgrada suda u Lukavcu

nevrijeme
Foto: RTVTK/ Teslićke novine

Oluja praćena jakim vjetrom i ledom, koja je danas poslijepodne zahvatilo Kostajnicu oštetila je krov Srednjoškolskog centra Kostajnica

Snažno nevrijeme koje je u poslijepodnevnim časovima pogodilo Zagreb, preselilo se u Kozarsku Dubicu, Teslić i Kostajnicu. Uz kišu i grmljavinu Dubici je oluja donijela i grad, dok je u Kostajnici oštećen krov Srednjoškolskog centra. Ni Teslić nije prošao bolje, tamo je snažan vjetar napravio probleme.

Snažno nevrijeme koje je u Zagrebu rušilo stabla po ulici i odnijelo dva života danas, u Kozarsku Dubicu je donijelo grad veličine oraha koji je padao nekoliko minuta u ovom mjestu.

Video nevremena u Kozarskoj Dubici pogledajte OVDJE.

Zbog oluja u Kozarskoj Dubici je došlo i do kratkotrajnog prekida u snabdijevanju električnom energijom u cijelom gradu, javlja BHRT.

Kostajnica takođe nije mogla proći bez štete tokom ovog snažnog nevremena. Oluja praćena jakim vjetrom i ledom, koja je danas poslijepodne zahvatilo Kostajnicu oštetila je krov Srednjoškolskog centra Kostajnica.

Vjetar skidao crijep s krovova

Vremenska nepogoda je ostavila svoj trag i u Tesliću. Tamo je snažan vjetar oborio stablo preko saobraćajnice, gdje se jedan automobil “nasukao”.

teslic nevrijeme
Foto: Teslićke novine

Snažno nevrijeme praćeno sitnim ledom, kišom, vjetrom i grmljavinom zahvatilo je i Doboj. Nevrijeme je počelo oko 18.30 časova i kratko je trajalo.

Za sada nema podataka o šteti.

Oluja je zahvatila i Brod, gdje je vjetar skidao crijep sa krovova, obarao drveće i lomio grane.

Nevrijeme i u TK

Snažno nevrijeme večeras oko 19 sati zahvatilo je veći dio sjeverne Bosne. Olujni vjetar praćen grmljavinom rušio je stabla u nekoliko gradova i općina u Tuzlanskom kantonu, piše Tuzlainfo.

tuzla nevrijeme
Foto: tuzlainfo.ba

U Tuzli su već zabilježene i intervencije vatrogasnih službi koje građani pozivali na više lokacija gdje je drveće na ulicama već napravilo probleme.

Uništena zgrada Suda u Lukavcu

Oluja praćena vjetrom i jakom kišom, još uvijek traje u Tuzlanskom kantonu, a prema dostupnim informacijama štete bi mogle biti milionske.

Dokaz jačine oluje je i fotografija zgrade Suda u Lukavcu čiji je krov u potpunosti uništen, javlja RTVTK.

sud lukavac
Foto: RTVTK

U Brčkom je olujno nevrijeme izazvalo nestanak električne energije.

Aerodrom Banjaluka zatvoren za saobraćaj

Aerodrom Banjaluka zatvoren je za saobraćaj, jer je u poslijepodnevnim časovima oluja oštetila krov pristanišne zgrade preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Nadležne službe Aerodroma Banjaluka preduzele su moguće privremene mjere za saniranje objekta Aerodroma, te formirali komisiju za utvrđivanje nastale štete.