Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Snijeg će padati narednih dana, temperature padaju na minus 11

sarajevo snijeg damir begovic 24

Najhladnije će biti u subotu ujutro kada se očekuje minus 11

Sutra u Bosni se očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Očekivana visina novog sniježnog pokrivača je od 2 do 10, u planinskim djelovima do 15 centimetara. U Hercegovini većinom malo do umjereno oblačno. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka između -6 i 0, na jugu zemlje od 2 do 4 stupnja.

U subotu u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na jugu zemlje do -2, a najviša dnevna temperatura zraka između -5 i 1, na jugu zemlje do 5 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni oblačno sa mjestimično slabim snijegom. Glavnina padavina se očekuje u jutrnjim satima. U Hercegovini umjereno oblačno i bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.