Prognoza vremena

Snijeg će ponovo padati u nižim predjelima Bosne, najavljeni jaki udari vjetra

U Sarajevu je počeo padati jak snijeg
29.11.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kako su prognoze i najavile u poslijepodnevnim satima u Sarajevu je poceo padati jak snijeg.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana

U Bosni je jutros oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Ponegdje u Krajini pada slaba kiša.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -9; Grude, Ivan-sedlo -2; Drvar, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla 1; Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Zenica 2; Neum 7; Mostar 8; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana. U Bosni povremeno sa slabom kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne slab do umjeren sjevererni, a u ostatku zemlje slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu do 11 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 2 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U petak će u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovin pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema kraju dana i tokom noći u Bosni je ponegdje moguća slaba kiša, a višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

U subotu će u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno vedro. U nižim područjima centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne očekuje se kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Poslije podne prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 °C.

U nedjelju će jutro pretežno oblačno. Prije podne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne očekuje se snijeg ili susnježica. U nizinama je moguća i slaba l kiša.

Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 6, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 °C.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovin pretežno vedro. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguća slaba kiša.

Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 °C.