Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snijeg pada u većem dijelu BiH, na Bjelašnici 19 stepeni ispod nule

BiH

snijeg

U većem dijelu Hercegovine jutros je vedro, u Bosni pretežno oblačno. Snijeg pada u centralnim, sjevernim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -19 stepeni, Kupres -11, Ivan-sedlo i Sokolac -10, Livno i Sarajevo -7, Bugojno, Drvar i Srebrenica -6, Banja Luka, Bihać, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Tuzla -5, Bijeljina, Gradačac i Zvornik -4, Goražde -3, Trebinje -2, Mostar i Neum 0 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i raste.

U Hercegovini će danas biti pretežno vedro. U centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne prijepodne će padati snijeg. Postepeno razvedravanje sa zapada se očekuje prvo u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Poslijepodne smanjenje oblačnosti u sjevernim i centralnim područjima, krajem dana i na istoku Bosne.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 6 i – 1, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana oblačno vrijeme, prijepodne sa snijegom. U večernjim satima se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka do –3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.