BiH

Prognoza vremena

Snijeg pada u većem dijelu BiH, od ponedjeljka će padavine biti još obilnije

26/12/2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL (Arhiv)

U Sarajevu će biti oblačno sa susnježicom. Snijeg je izgledniji u večernjim satima. Temperatura zraka između 1 i 3 stepeni

U Bosni se danas većinom prognozira susnježica ili snijeg, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, snijeg na planinama.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4, a na jugu BiH od 6 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa susnježicom. Snijeg je izgledniji u večernjim satima. Temperatura zraka između 1 i 3 stepeni.

U nedjelju se prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prije podne vjetar sjevernog smjera.

U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana proširt će se na cijelu zemlju.

Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.