Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska

Snijeg pade na behar, na voće

SnapShot(10)

Tokom dana, u cijeloj BiH, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

U BiH danas se ponovo zabijelio snježni pokrivač. Na planinama i planinskim prevojima snijega ima od ranih jutarnjih sati, a u glavnom gradu BiH počeo je pada nešto iz 16 sati.

Trenutna slika u Sarajevu izgleda ovako…

Snijeg pade na behar na voće… Sarajevo, trenutna..

Objavljuje Ja BiHUtorak, 14. travnja 2020.

Pretežno sunčano vrijeme vraća nam se u četvrtak, kažu meteorolozi. Tada ponovo možemo očekivati dnevnu temperaturu od 16 do 22 stepena.

U Bosni i Hercegovini sutra ujutro bit će prohladno s mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima i prijepodne očekuje se magla ili niska oblačnost.

Tokom dana, u cijeloj BiH, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru do 16 stupnjeva.

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima moguća je i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 11 stupnjeva.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Sanski Most 1, Gradačac i Sokolac 2, Banja Luka, Bihać, Jajce i Tuzla 3, Bugojno, Doboj, Drvar, Ivan-Sedlo, Srebrenica i Zenica 4, Livno 5, Sarajevo 6, Široki Brijeg 11, Grude 12, Neum 14, Mostar i Stolac 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike u srijedu postepeno će se popravljati

Biometeorološke prilike za srijedu postepeno će se popravljati tokom dana.

Nakon hladnog, mjestimično tmurnog jutra, temperature će porasti i bit će ugodnije. Preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će, i uz sunčane intervale, biti dosta svježije u odnosu na protekli period.

U Hercegovini će bura povremeno kvariti ugođaj i pojačavati osjet hladnoće, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.