Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snijeg ponovo stvorio probleme vozačima u BiH

BiH

snijeg-rostovo-2

– Nove padavine uslovljavaju sporije odvijanje saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Posebno se izdvajaju dionice u višim planinskim predjelima, gdje je kolovoz mjestimično zasniježen, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica (obavezna upotreba zimske opreme za tmv), Prozor-Gornji Vakuf, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Banja Luka-Turbe, Han Pijesak-Vlasenica, Kupres-Šujica i Mrkonjić Grad-Glamoč.

Na dionicama u nižim predjelima, kolovoz je pretežno mokar. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, kao i da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelima na autocesti A1, večeras (09.11.) od 22 sata do sutra (10.11.) do 05.00 sati najavljeno je zatvaranje dionice Tarčin-Lepenica.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U Bosni će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili snijegom. Padavine, uglavnom, u prvom dijelu dana. U Hercegovini jutro oblačno s kišom ponegdje.

U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature kretat će se od 2 do 8, na jugu od 11 do 16 stepeni.

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme s kišom i snijegom u Bosni.