Vozači, oprez

Snijeg pravi probleme u saobraćaju u pojedinim dijelovima BiH

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima pada snijeg, pa je saobraćanje otežano. U nižim područjima Bosne i u Hercegovini kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Upozorava se i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog Nove godine, danas od 12 sati do 02.01.2021. godine do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.