Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Snijeg pravi velike probleme, kamioni stoje zaglavljeni na Nišićima

Na Nišićima nekoliko kamiona stoji zaglavljeno, tako da se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom. Na terenu su i policajci

U višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Iz BIHAMK-a posebno skreću pažnju na planinske prijevoje Nišići i Karaula (Sarajevo-Kladanj), gdje je saobraćanje otežano, uz česte zastoje.

Na Nišićima nekoliko kamiona stoji zaglavljeno, tako da se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom. Na terenu su i policajci.

U ostalim područjima pada kiša, pa je kolovoz mokar i klizav. Kiša i snijeg se očekuju i tokom noći i sutra, zbog čega apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Prije polaska na put preporučuje se vozačima da se informišu se o trenutnom stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Povodom katoličkog Božića večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.