Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otežan saobraćaj

Snijeg prekrio veći dio BiH, upaljeni alarmi zbog padavina, hladnoće i vjetra

snijeg

Nove sniježne padavine koje su tokom i noći i jutra zahvatile našu zemlju otežale su saobraćanje na većini puteva, posebno na dionicama u višim predjelima

U Bosni i Hercegovini za danas je upaljen žuti i narandžasti meteoalarm zbog niskih temepratura, novog snijega i udara vjetra.

Tako je u regiji Banja Luka upalje narandžasti meteoalarm zbog obilnog snijega.

U regiji Višegrad upaljen je narandžasti meteoalarm zbog niskih temepratura, udara vjetra i količine snijega.

U ostalim bh. regijama meteoalarm je upaljen zbog snijega i vjetra.

Nove sniježne padavine koje su tokom i noći i jutra zahvatile našu zemlju otežale su saobraćanje na većini puteva, posebno na dionicama u višim predjelima.

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. U Bosni će većinom padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Tokom dana u Bosni je izgledno i formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 cm, u sjeverozapadnim i planinskim područjima i do 25 cm. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 8 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).