Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Snijeg stvara probleme, od jutros su zatvoreni pojedini putni pravci za teretna vozila

snijeg put anadolija

Mole se vozači da se prije polaska na put na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ekipe putne operative su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to neophodno. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz

Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne saobraća se otežano i usporeno. Iz BIHAMK-a posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćanja preko planinskog prijevoja Romanija (Sarajevo-Rogatica). I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Mole se vozači da se prije polaska na put na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ekipe putne operative su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to neophodno. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega je za putnička vozila saobraćaj obustavljen, dok teretna vozila i autobusi saobraćaju otežano. Vode ima i na putu Kiseljak-Kreševo, ali na toj dionici za sada sva vozila saobraćaju otežano.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas su u vremenu od 12 do 14 sati najavljeni protesti građana i blokada saobraćaja na magistralnom putu kod Konjica (u naselju Drecelj), saopćeno je iz BIHAMK-a.