BiH

bihamk

Snijeg stvara probleme vozačima u BiH, evo gdje je situacija najteža

29/11/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu

Snijeg koji je tokom noći padao u višim planinskim predjelima, ponegdje se zadržao i na kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Izdvajaju putne pravce: Bosanski Petrovac – Drvar (preko Oštrelja), Drvar – Bosansko Grahovo i Ključ – Bosanski Petrovac (preko Laništa). Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozoravaju na mjestimično zaleđen kolovoz.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju putne pravce: Ključ – Sanski Most, Žepče – Doboj, autoput Lepenica – Zenica, puteve na području Viteza, Kiseljaka, Orašja i Odžaka, kao i dionice uz rijeke Spreču i Drinu.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na putu Vrbaška – Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banjaluke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj – Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic – Jablanica – Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila – Žepče (Želeće), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.