Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snijeg u Banjoj Luci neprestano pada, sva mehanizacija na terenu (FOTO)

BiH

snijeg banja luka (7)

Ekipe zimske službe u Banjaluci sinoć i jutros pojačano rade na održavanju prohodnosti puteva s obzirom na to da snijeg neprestano pada.

“Prema nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Bez obzira na snažne padavine, putevi su prohodni i saobraćaj se u Banjoj Luci odvija bez zastoja, u skladu sa zimskim uslovima”, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, saobraćajnice prvog prioriteta su očišćene, a ostale se čiste prema programu rada zimske službe.

“Čistimo i pojedine putne pravce u višim dijelovima grada, koji su mimo programa, a gdje mještani ne mogu sami da očiste. Uglavnom, ekipe zimske službe pojačano rade od sinoć, tako da se i sve linije gradskog i prigradskog prevoza održavaju bez problema. Takođe, i svi seoski putni pravci, na kojima se odvija javni prevoz su prohodni”, rekao je Slaviša Sandić v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Prema njegovim riječima, ekipe u Pavićima, Lusićima i Kolima nastoje da održe prohodnim puteve, s obizrom na smetove i vijavice karakteristične za to područje kako ne bi došlo do prekida komunikacije.

“Očekujemo i da građani imaju razumijevanja s obzirom na to da snijeg neprestano pada i da ekipe zimske službe prvo moraju da očiste saobraćajnice prvog prioriteta tj. one kojima se odvija javni prevoz, a onda i ostale. Pozivam i građane da očiste snijeg ispred svojih objekata”, naglasio je Sandić.