Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrijeme i stanje na putevima

Snijeg u pojedinim dijelovima BiH uveliko pada, upozorenje za vozače (VIDEO)

snijeg

U planinskim predjelima moguć je i slab snijeg koji je u našoj zemlji počeo već jučer padati

Na području Nevesinja i Gacka pada snijeg koji se zadržava na kolovozima, pa se vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, kao i posjedovanje zimske opreme, iako je zakonska odredba o tome prošla.

Kolovoz je jutros pretežno mokar i klizav u skoco svim dijelovima BiH, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prijevoja su učestali odroni zemlje ili kamenja.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Zbog nastupajućeg praznika 1. maja, do 2. maja do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćava BIHAMK.

Podsjetimo, u BiH se se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U planinskim predjelima moguć je i slab snijeg koji je u našoj zemlji počeo već jučer padati.

Snimak koji možete pogledati ispod snimljen je jučer na Prokoškom jezeru.