Snijegu ni traga, stabilno vrijeme do sredine naredne sedmice

BiH

vrijeme

Lijepo i pretežno sunčano vrijeme kojim je počeo vikend u Bosni i Hercegovini, kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), trebalo bi se zadržati i sutra, kao i do sredine naredne sedmice.

Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom, a dnevne temperature će biti od četiri do 10, na jugu od devet do 13 stepeni Celzijusa.

Najniže jutarnje temperature zabilježene su na Kupresu, minus 10, najtoplije je u Neumu, pet stepeni, a u bh. prijestolnici Sarajevu zabilježena su minus četiri stepena Celzijusa.

“Narednih dana, do sredine naredne sedmice, očekuje se uglavnom stabilno vrijeme bez padavina. U nedjelju se očekuju jutarnje temperature od minus pet do jedan stepen, u Hercegovini od dva do pet”, naglašavaju iz FHMZBiH.

Napominju da što se tiče dnevnih temperatura, narednih pet dana one će biti uglavnom u intervalu od osam do 14, a jutra će biti nešto malo svježija i postoji mogućnost za pojavu mraza.

U Bosni, po kotlinama i uz riječne tokove jutro i prijepodneva će biti sa maglom i sumaglicom, a Hercegovina će biti pretežno sunčana.

“Dominirat će uglavnom stabilno i u većini slučajeva sunčano vrijeme. Za sad nema padavina. Tek oko 20, 23. decembra daju neku vjerovatnost za padavine, ali to će, prema temperaturama, biti kiša. Na vrhovima planina to će biti susnježica i snijeg, ali što se tiče nizina, to je uglavnom kiša”, dodaju iz FHMZBiH.