Muriz Memić

Snimak iz hotela “Crystal” je namjerno izbrisan, inspektori su mi rekli da ih je Alija Budnjo istjerao

Sarajevo: Obitelj Memić predala zahtjev za smjenu glavne tužiteljice Sabine Sarajlije
02.02.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Obitelj Dzenana Memica i oni koji je podrzavaju okupili su se danas ispred Tuzilastva Kantona Sarajevo, gdje su predali zahtjev za smjenu glavne tuziteljice Sabine Sarajlije. Muriz Memic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Dolaze novi vještaci, mi odpočetka govorimo istinu i idemo do kraja sigurno, kazao je Memić

U nastavku suđenja Zijadu Mutapu i ostalima u predmetu “Dženan Memić”, danas su svjedočili vještaci iz SIPA-e i FUP-a koji su potvrdili da je nestao dio snimka videonadzora hotela “Crystal” na Ilidži, a koji se odnosi na 8. februar 2016. godine.

Vještak Irhad Kos kazao je da je nakon izvršene simulacije utvrđeno da nestanak struje u hotelu nije mogao utjecati na nestanak dijela snimka, te da je u pitanju bio vanjski faktor. Vještak Mladen Stupar iz FUP-a je izvršio vještačenje za Kantonalno tužilaštvi u Sarajevu u kome je utvrdio da je dio snimka videonadzora namjerno izbrisan.

U obraćanju novinarima Muriz Memić je kazao da su vještaci rekli ono što su oni već znali.

– Mi već šestu godinu dokazujemo da snimak ne može biti izbrisan nestankom struje, snimak je namjerno izbrisan, to su vještaci utvrdili. Neki ljudi su sebi dali za pravo, uništavaju svoje porodice, prodaju očev imetak, pa otac digne ruku na sebe, pa taj čovjek se sad pita u ovoj državi može li zaposlit, može li šta uradit, takvi vladaju ovom državom. Zna ovaj kome ja to poručujem. Ali evo bitno je da ne odustajemo, dolaze novi vještaci, mi od početka govorimo istinu i idemo do kraja sigurno.

– Čuli smo od vještaka da je Dalida Burzić imala vještačenje tada već u aprilu 2016. godine u kojem je rečeno da je namjerno obrisan snimak i ništa nije poduzela, a znamo šta je drugo poduzela. Emir Mehmedagić i Amir Šalaka inspektori MUP-a Kantona Sarajevo su meni došli pred kuću i rekli da ih je iz hotela istjerao Alija Budnjo, da im nije dao snimke, a o tome kasnije nisu htjeli svjedočiti. Svjedočio je ovdje poslije Emir Mehmedagić i molio tužioca da ga ne pita za kontakte sa mnom. Znači oni su prvi rekli da su istjerani iz hotela pa su naknadno došli da izuzmu snimke i vidimo kako su nestali snimci – kazao je Muriz Memić.