BiH

BIHAMK

Snježni pokrivač za kratko vrijeme prekrio bh. ceste, oprez vozači

11/02/2019

Iz BIHAMK-a apeluju na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme

U većem dijelu Bosne saobraćanje je otežano, zbog novih snježnih padavina.

Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja. Na planinskom prevoju Komar (Travnik-Donji Vakuf) zbog nekoliko teretnih vozila koji stoje, jer nemaju adekvatnu zimsku opremu, saobraćanje je usporeno.

Na internetu je osvanuo snimak sa Rostova, na kojem se može vidjeti da je snježni pokrivač već prekrio magistralni put, ali da se saobraćaj i dalje odvija.

U ostalim područjima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, putnička i manja teretna vozila saobraćaju preko mosta, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Zbog zimskih uslova za vožnju, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Iz BIHAMK-a apeluju na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.