Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD: Čavić najbrže pomilovani kažnjeni funkcioner iz BiH

dragan cavic

“Pomračenje” kao plan rušenja institucija RS-a, koji su sastavile strane službe, stavio je Dragana Čavića na čelo izvršenja – saopćeno je iz SNSD-a nakon što je jučer iz Narodnog demokratskog pokreta navedeno da je Milorad Dodik posegao za “najbrutalnijim lažima i insinuacijama optužujući Čavića za tobožnji organizovani, britanski plan koji opozicija, predvođena Čavićem i Bakirom Izetbegovićem, treba da provede u djelo”.

U SNSD-u smatraju da se “Čavić sam prepoznao i sve nervoznije reaguje”.

-Čavić je najbrže pomilovani kažnjeni funkcioner iz BiH kome je OHR 1998. ukinuo mandat narodnog poslanika, a već nakon šest mjeseci ga vratio – navodi SNSD.

Tvrde i da su stranci nastavili da pritiskaju i ucjenjuju Čavića, tada na mjestu predsjednika Republike i predsjednika SDS-a.

-Trebao je provesti reformu policije, koja je kao i svaka dosadašnja reforma u BiH podrazumijevala otimanje nadležnosti Republici Srpskoj. Taj dogovor je propao zato što Čavić nije uspio potpuno ovladati SDS-om – saopćeno je iz SNSD-a.

U jučerašnjem saopštenju NDP-a navedeno je da se Dodik obrušava na one koji na najubjedljiviji način govore o njegovom kriminalu i korupciji, kao i njegove nekompetentne i kriminalizovane vrhuške.

-Dodik je po ko zna koji put, ukazivanja na njegovu kriminalizovanu i korumpiranu vlast, doživio kao dio nekakvog scenarija, kojim, uz navodnu pomoć stranaca, opozicija želi da ga sruši s trona i na taj način ugrozi RS – naveli su iz NDP-a.