Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova koalicija

SNSD i HDZ izgubili vlast u Drvaru

drvar-panorama-2

Funkcionere SNSD-a i HDZ-a smijenila je nova koalicija koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija, Partija demokratskog progresa, HDZ 1990. i Demokratski narodni PDP, HDZ 1990 i DNS

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) doživjeli su debalk u Opštinskom vijeću Drvara. Na današnjoj sjednici, smijenjen je predsjednik Opštinskog vijeća Milan Kunić iz SNSD-a i njegov zamjenik Stjepo Vukančić iz HDZ-a, piše Žurnal.

Za novu predsjednicu Opštinskog vijeća izabrana je Jasna Pećanac iz SP-a.

Funkcionere SNSD-a i HDZ-a smijenila je nova koalicija koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija, Partija demokratskog progresa, HDZ 1990. i Demokratski narodni PDP, HDZ 1990 i DNS.

Nova koalicija ima devet odborničkih mjesta, od 17 koliko ih ima u Opštinskom vijeću Drvara.

SNSD-u nije pomoglo ni jučerašnje obraćanje Dušice Runić, načelnice Drvara iz te stranke, koja se oglasila putem lokalnog radija i tvrdila kako je ona u stalnoj vezi sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Otišla je tako daleko da je rekla da je s Vučićem bila na telefonskoj vezi i dok je boravila u Beogradu gdje se porodila?!!!

Pitanje je – zašto Drvar nema porodilište i zašto trudnice moraju da se porađaju u Livnu, Banjaluci, a neke i u Beogradu?

U Drvaru je nakon rata bilo napravljeno porodilište, zahvaljujući inicijativi NVO „Lasta“ i pomoći stranih donatora, a onda je SNSD, sa Slavišom Mihajlovićem na čelu, odlučio da ga sruši i na tom mjestu izgradi hirurgiju. Veoma ambiciozan plan pretvorio se u fijasko. Porodiliše je srušeno, a hirurgija nikada nije izgrađena. Doktor Mihajlović koji je stajao iza projekta izgradnje hirurgije napustio je i SNSD i Drvar i sada živi u Njemačkoj.