Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bratunac

SNSD-ovci pokrenuli inicijativu za smjenu općinskog načelnika Srđana Rankića

Srdjan Rankic

Rankić je na posljednjim lokalnim izborima pobijedio kao nezavisni kandidat za načelnika opštine iako je zvanično bio član Glavnog odbora SNSD-a

Šesnaest od 25 odbornika Skupštine opštine Bratunac pokrenulo je inicijativu za opoziv načelnika Srđana Rankića.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Bratunac Marko Mrkajić rekao je da će ta inicijativa biti na dnevnom redu tematske sjednice Skupštine opštine, zakazane za 7. jul.

On je istakao da je skoro nemoguća komunikacija između odbornika i načelnika općine i da ga više, kako navodi, ne podržavaju ni neki odbornici koji su predvodili njegovu predizbornu kampanju.

“Za dvije godine ništa praktično nije urađeno. Projekti su na čekanju, načelnik i dalje pruža lažna obećanja kao u predizbornoj kampanji, a ništa se ne ostvaruje. Čak, opština se nije prijavila ni na javni poziv Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za sredstva za omogućavanje sticanja pripravničkog staža nezaposlenim licima sa završenom visokom stručnom spremom”, tvrdi Mrkajić.

Prema njegovim riječima, zabilježeno je nepotrebno i nezakonito zapošljavanje velikog broja osoba u općinsku administraciju.

Rankić je na posljednjim lokalnim izborima pobijedio kao nezavisni kandidat za načelnika općine iako je zvanično bio član Glavnog odbora SNSD-a.

Tada je pobijedio kandidata SNSD-a Nedeljka Mlađenovića nakon njegove dvadesetogodišnje vladavine u ovoj općini.