koalicione ucjene

SNSD prepustio Nenadu Stevandiću Agenciju i 180 miliona KM

stevandic novac
Foto: CBBiH/Arhiv

Dosadašnji v.d. direktora Predrag Sladojević (SNSD) je nakon smjene istog dana imenovan za vršioca dužnosti zamjenika direktora za 90 dana

Kadar Ujedinjene Srpske Mitar Lazić danas je zvanično preuzeo Agenciju za agrarna plaćanja Republike Srpske čiji je budžet za poljoprivredu preko 180 miliona maraka, piše Capital.

Njegovim imenovanjem Nenad Stevandić je dobio još jednu direktorsku fotelju za svoju stranku, a koja je dogovorena koalicionim sporazumom sa SNSD-om nakon opštih izbora.

SNSD se povukao nakon dugo godina

Dosadašnji v.d. direktora Predrag Sladojević (SNSD) je nakon smjene istog dana imenovan za vršioca dužnosti zamjenika direktora za 90 dana.

SNSD je tako nakon dugo godina prepustio ovu poziciju. Ipak treba imati u vidu da ova stranka preko Save Minića vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, a u sklopu kojeg posluje i Agencija.

Lazić je inače rođeni brat načelnika opštine Šekovići, Miladina Lazića.

Bio je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali nije osvojio mandat.

Porodica Lazić ima nekoliko firmi u Šekovićima. Do opštih izbora 2022. godine bili su u DEMOS-u Nedeljka Čubrilovića, nakon čega su mu okrenuli leđa i prešli kod Stevandića.

Agencija za agrarna plaćanja je osnovana kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske od 2010. godine.

Preko nje se isplaćuju podsticaji poljoprivrednicima u Republici Srpskoj, a organizovana je u pet odjeljenja.