Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hnk

Špago-Field: Za rješavanje problema u Mostaru potrebna pomoć viših nivoa vlasti

20210312_131101_resized (1)

Špago i Field zauzeli su zajednički stav da je neophodno s viših nivoa vlasti pomoći novoizabranom gradonačelniku Mostara i Gradskom vijeću u rješavanje nagomilanih problema u Mostaru

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Šerif Špago primio je u petak u Mostaru ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewa Fielda s kojim je razgovarao o političkoj situaciji u HNK-u.

Špago je ambasadora Fielda upoznao o trenutnim aktivnostima Skupštine HNK-a, kao i o najaktuelnijim političkim pitanjima u HNK-u, posebno o problemu izbora nove kantonalne vlade nakon Općih izbora 2018. godine, priopćeno je iz Skupštine HNK-a.

Predsjedavajući Špago dotaknuo se i stanja sigurnosti u Kantonu i pitanja izbora kantonalnog komesara policije.

Razgovaralo se i aktivnostima nadležnih organa u borbi protiv pandemije koronavirusa, te su sagovornici izrazili nadu da će vlasti u BiH u skorije vrijeme započeti masovno vakcinisanje stanovništva.

Fokus svoga zanimanja britanski ambasador stavio je na pitanje potencijala za privlačenje investicija, posebno u oblasti turizma u HNK-u i mogućnostima unaprjeđenja rada aerodroma u Mostaru kao početne tačke za dolazak turista.

Naglašena je važnost infrastrukturnih projekata kako bi se stvorili bolji uvjeti za nove investicije, imajući u vidu potencijale HNK-a u oblasti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, poljoprivredi i drugo.

Špago i Field zauzeli su zajednički stav da je neophodno s viših nivoa vlasti pomoći novoizabranom gradonačelniku Mostara i Gradskom vijeću u rješavanje nagomilanih problema u Mostaru.

Predsjedavajući Skupštine HNK-a zahvalio je ambasaoru Fieldu na posjetu i dosadašnjoj podršci i posvećenosti njega osobno i njegove vlade na rješavanju pitanja koja imaju za cilj unutrašnju stabilizaciju i bolji život svih građana, navodi se u priopćenju Skupštine HNK-a.