Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak u mostaru

Špago zahvalio Sattleru na donaciji medicinske opreme HNK-u

spago sattler (1)

Špago je izrazio zahvalnost veleposlaniku Sattleru na donaciji medicinske opreme od strane Evropske unije, kao i na planiranoj finansijskoj pomoći koja će biti iskorištena za pomoć privredi

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Šerif Špago primio je u srijedu u Mostaru voditelja Izaslanstva Evropske unije u BiH, ambasadora Johanna Sattlera, s kojim je razgovarao o aktuelnim temama, s naglaskom na epidemiološko stanje u HNK-u.

Predsjedavajući Skupštine istaknuo je kako je zdravstveni sistem HNK-a kvalitetno odgovorio na pandemiju koronavirusa, iako HNK ima najveći broj zaraženih osoba u Federaciji BiH, te kako je trenutno stanje stabilno, uz obvezu poduzimanja naređenih i preporučenih mjera kriznih štabova.

Špago je izrazio zahvalnost veleposlaniku Sattleru na donaciji medicinske opreme od strane Evropske unije, kao i na planiranoj finansijskoj pomoći koja će biti iskorištena za pomoć privredi.

Naglašeno je da treba ubrzati aktivnosti na pripremi socioekonomskih mjera, kojima će se omogućiti da Hercegovačko-neretvanski kanton ima što manje posljedica na privredu po završetku pandemije, kako bi se prioritetno očuvala radna mjesta.

Razgovarano je o i održavanju izbora u Mostaru, te je istaknuto da je neophodno da se što prije postigne dogovor kako bi se izbori mogli održati najkasnije do kraja ove godine, priopćila je Skupština HNK-a.