Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spasio petogodišnju Samiru od smrti i sada je želi usvojiti

damir-kavgic124

Petogodišnja Samira Alić, djevojčica koja je nedavno umalo umrla nakon što ju je brat odveo u šumu kod Brčkog te su za njima danima po velikim vrućinama tragali brojni spasioci s psima sve dok polumrtvu djevojčicu nije pronašao i spasio mještanin Damir Kavgić iz Gornjeg Srebrenika, sada se polagano oporavlja u bolnici, a Kavgić kaže kako mu je toliko prirasla srcu da bi je želio usvojiti, piše Dnevni list.

Podsjetimo, traumatična priča počela se odvijati kada je djevojčicu brat odveo u šumu te su se tamo izgubili, a danima su spasioci s psima tragali za curicom i njezinim bratom koji ima teških psihičkih problema.

Najprije su pronašli njenog brata u šumi, a on je tada bio vidljivo iscrpljen i dehidriran te im ništa nije znao reći o sestrinoj sudbini pa su mnogi pomislili da joj nema spasa.

Dozivala mamu

Dok su po šumama nastavljali tragati za njom, spasioci su već polagano gubili nadu, a čak im i jedan pas uginuo tokom potrage te se pretpostavljalo kako je djevojčica zasigurno negdje mrtva. Tada ju je živu usred šume našao mještanin Damir Kavgić.

On je ispričao novinarima kako je bio vođen nekim osjećajem te je na kraju i pronašao malenu Samiru na mjestu gdje ju dotad niko nije tražio.

“Nakon što sam je uzeo u naručje, dozivala je mamu. Požurio sam da se popnem uz veliko brdo dok je moj sin tražio signal kako bih mogao pozvati policiju i hitnu pomoć. Čim sam pronašao signal pozvao sam ih, a oni su došli vrlo brzo. Nakon što sam predao djevojčicu policajcu, izgubio sam svijest. Prvo sam je izvukao na sigurno, a tek onda, od velike iscrpljenosti i uzbuđenja, izgubio sam svijest” istaknuo je Damir koji je objasnio kako je djevojčica bila u užasnom stanju kada ju je pronašao u šumi.

Posjećuje je u bolnici

“Oko nje se skupljao roj muha”, kaže on dodavši kako ju sada svako drugi dan posjećuje u bolnici te ne može prepoznati koliko se oporavila.

Kaže kako se curica navikla na njega i njegovu ženu da im se odmah smiješi. Prema njegovim riječima, porodica curice živi u velikoj bijedi, kao da su u 19-tom stoljeću te ih je posjećivao, a oni nemaju ništa protiv da on i njegova žena usvoje malenu Samiru, samo da ne završi u domu.

“Njima su već dvije kćerke usvojene u Rahiću i dobro napreduju, a sin koji je odveo curicu u šumu, psihički nije dobro te se još nalazi u bolnici. I njena porodica bi voljela da ju ja i moja žena usvojimo, tako bi je i oni mogli viđati, samo da ne završi u domu”, objasnio je Kavgić. I.H.