SNSD

Spekuliše se da je Cvijanović u svađi sa Dodikom, evo šta ona kaže na to

dodik-cvijanovic

Oglasila se i o optužbama da je vlast “lopovska”

Neformiranje Savjeta ministara Bosne i Hercegovine ne šteti Republici Srpskoj i ona u praksi može da funcioniše i bez BiH, izjavila je entitetska predsjednica Željka Cvijanović.

Ona je za “Večernje novosti” rekla da je, godinu dana poslije izbora u BiH, RS jedina koja ima formirane institucije i normalno funkcioniše, što, kako je podsjetila, nije slučaj ni sa državom ni sa Federacijom BiH.

“Mi smo svoj dio posla uradili kada su izbori završeni. Institucije RS-a su uspostavljene. Sve funkcioniše. Sada iz Sarajeva pokušavaju da stvore sliku da je Republika Srpska krivac za to što nije formiran Savjet ministara i ne radi Parlament BiH. Kako da radi Parlament BiH, ako nemate formiran Savjet ministara? Očigledno, Sarajevu nije bitno funcionisanje BiH, ali ni evropski put”, kaže Cvijanović, prenosi Sputnjik.

Ona je istakla da će odgovor RS-a na Deklaraciju SDA i na “napad na integritet RS biti ustavan i legitiman”.

“U Narodnoj skupštini RS-a u oktobru, usvojit ćemo zaključke koji će biti sublimacija stavova Republike Srpske i analiza cjelokupne slike u Bosni i Hercegovini, sa svim devijacijama”, precizirala je entitetska predsjednica.

Na pitanje da prokomentariše špekulacije o svađi između nje i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, ona je istakla da nikada nije bila u svađi sa Dodikom.

“Nikada nisam bila u svađi sa predsjednikom Dodikom, niti ću biti! Bez obzira na sve pokušaje da se izvuče i pokaže kako navodno postoji neki remetilački faktor, odgovorno tvrdim da toga nema u SNSD-u, na žalost opozicije”, naglasila je Cvijanović.

Na pitanje kako gleda na djelovanje opozicije u entitetu i na konstantne optužbe da je vlast “lopovska”, ona je rekla “da građanima ne treba priča ‘držite lopova'”.

“Najbolje se vidi na izborima kako takva priča prolazi i gdje opozicija konstantno gubi, a politika SNSD-a dobija veliku podršku građana. I tako, godinu za godinom”, kaže Željka Cvijanović.