Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Špirić: Kad rasele ljude, u BiH će ratovati šiiti i suniti

nikola-spiric1111

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je Srni da je ideja o spajanju lokalnih i parlamentarih izbora 2018. godine, na kojoj, prema saznanjima, rade SBB, SDA, HDZ BiH i Savez za promjene preko ekspertske i parlamentarne devetočlane radne grupe, predstavlja još jedan ozbiljan nasrtaj na Republiku Srpsku, izrazivši nadu da je i posljednji.

Ističući da se sredstva za uspjeh te grupe neće birati, Špirić je naglasio da pravosudni sistem BiH jeste i biće instrumentalizovan do te mjere da će sve što je u vezi sa Miloradom Dodikom sve više biti predmet njihove pažnje kako bi rezultat opasnih namjera bio realizovan.

Špirić poručuje da je radna grupa, koja ima namjeru mijenjati izborni zakon bez stranke koja ima najviše glasova i mandata na polovini teritorije BiH, osuđena na propast.

“To govori koliko su ozbiljni i iskreni u svojim namjerama. Samim formiranjem radne grupe na ovaj način jasno je da je cilj zaobići SNSD, uz svestranu podršku međunarodne zajednice, a to je u ovoj zemlji nemoguće”, naglasio je Špirić.

Prema njegovim riječima, smiješna je tobožnja briga za interese Srba u Domu naroda Federacije BiH, jer je popis rekao da Srba i nema u tom entitetu, a sve se čini da nestane i ono malo preostalih.

“Bojim se da je, ukoliko ne shvatimo zamku za miševe, Srbima u RS namijenjena današnja uloga Srba u Federaciji, kojih gotovo i da nema. Da li je Savez za promjene, vođen mržnjom prema Miloradu Dodiku i ličnim interesima skrivenim od očiju javnosti, spreman da žrtvuje Republiku Srpsku – ostaje da vidimo”, upitao je Špirić.

Špirić je upozorio da taj koncept znači, u prvoj fazi, izgradnju mini islamske države na području BiH, a u drugoj fazi, uz ponašanje institucija vlasti BiH, prije svega Srba, BiH se bliži islamskoj šerijatskoj državi.

“Bravo za Savez za promjene! Bravo za halal ministre! Bravo za seize kojima sekularni Bošnjaci u posljednje vrijeme otvaraju oči i upozoravaju da BiH tone u živo blato”, rekao je Špirić.

Navodeći da je vrijedan pažnje rad međunarodne zajednice sa podmlatkom stranaka s ciljem izgradnje BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, pa i entiteta, Špirić je ocijenio da će “globalni međunarodni točak koji se lagano kreće od BiH napraviti ringišpil, koji će da raseli i ovo malo dobrih ljudi širom svijeta, a ovo područje biće poprište ratovanja šiita i sunita uz sjećanja na Srbe i Hrvate”.

“Terorizam bi mogao biti posljednji okidač za naš razlaz, zato moj vapaj na razgovor, razgovor i kompromis ili čitanje romana `Seobe` Miloša Crnjanskog, kao posljednju fazu rastakanja ove zemlje”, poručio je Špirić.