BiH

Član komisije

Špirić: Teško zemlji u kojoj se sumnja da li direktor OSA-e ima diplomu

17/06/2020

Član Komisije Bariša Čolak /HDZ/ rekao je nakon sjednice da je vidio brojne medijske napise, ali da ne zna da li Mehmedagić ima visoku stručnu spremu

Zajednička komisija parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije /OSA/ BiH usvojila je danas zaključak da direktor ove agencije Osman Mehmedagić ima rok od sedam dana da Komisiji predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi.

Član Komisije Nikola Špirić /SNSD/ rekao je da je o ovome danas vođena rasprava i da je usvojen navedeni zaključak.

“Teško zemlji u kojoj se sumnja da li direktor OBA ima validnu diplomu visoke stručne spreme. Dok to ne raščistimo, mislim da će ta agencija biti predmet raznih spoticanja i da neće biti od koristi koju joj zakon nalaže za sve u BiH”, rekao je nakon sjednice Špirić.

Član Komisije Bariša Čolak /HDZ/ rekao je nakon sjednice da je vidio brojne medijske napise, ali da ne zna da li Mehmedagić ima visoku stručnu spremu.

“Vidjećemo hoće li nam biti dostavljena zatražena diploma, ali za svako sljedeće imenovanje, bez obzira kada ono uslijedilo, na tu izuzetno važnu funkciju, moraće da budu ispunjeni uslovi visoke stručne spreme sa odgovarajućim godinama staža nakon sticanja diplome”, naglasio je Čolak.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.