BiH

zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda psbih

Špirić žali za “netaknutih” 330 miliona eura: Jedemo sami sebe

19/05/2020

On je dodao da su nepovjerenje i neraščišćeni odnosi u Federaciji BiH doveli do toga da se nanosi šteta razvojnim procesima i budžetu Republike Srpske

Činjenica da skoro mjesec na računu stoji netaknuto 330 miliona eura hitne pomoći Međunarodnog monetarnog fonda govori da u BiH kao da i nije bilo virusa korona već smo neizlječivo zaraženi virusom nepovjerenja, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

“Nama, očigledno, ne pomaže međunarodna pomoć jer mi ‘jedemo sami sebe’. Nezapamćeno je da neka međunarodna finansijska institucija odobri kredit kroz hitni program za pomoć zdravstvu, a onda novac stoji na računu. I dodatno će nas koštati to što stoji”, izjavio je Špirić.

On je dodao da su nepovjerenje i neraščišćeni odnosi u Federaciji BiH doveli do toga da se nanosi šteta razvojnim procesima i budžetu Republike Srpske.

Entitet na koljenima: Deficit u budžetu RS-a čak 412 miliona KM!

“Kompromis entitetskih vlada o raspodjeli sredstava od PDV-a i dobiti ‘Elektroprenosa BiH’ dobar su putokaz za dalje, ali čisti računi i povjerenje najbolji su saveznik za mir u kući”, zaključio je Špirić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.