Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FBiH

Sporazum o isporuci 60 putničkih automobila ratnim vojnim invalidima

bukvarevic_boracka_delegacija

Radi se o sporazumu po kojem će ratnim vojnim invalidima (RVI) 100 posto I grupe biti uručeno 60 automobila, čija je ukupna vrijednost 1.500.000 KM bez PDV-a, a koja su osigurana u budžetu FBiH za 2019.godinu

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor kompanije Porshe Sarajevo Senad Olovčić sutra će potpisati Sporazum o isporuci putničkih automobila za RVI 100 posto I grupe.

Radi se o sporazumu po kojem će ratnim vojnim invalidima (RVI) 100 posto I grupe biti uručeno 60 automobila, čija je ukupna vrijednost 1.500.000 KM bez PDV-a, a koja su osigurana u budžetu FBiH za 2019.godinu.

Podjelom automobila bit će nastavljena aktivnost Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u osiguranju i podjeli automobila, koji su ortopedska pomagala najugroženijim kategorijama RVI i koja će im poboljšati život.

Resorno ministarstvo kontinuirano provodi međunarodni tender za nabavku automobila za RVI 100 posto I grupe, a riječ je o autima koja imaju odlične karakteristike i doprinose boljim uslovima za život ratnih vojnih invalida, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.