Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sporazum o klirinškom dugu s Rusijom upućen na potvrđivanje

BiH

vijece ministara (5)

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine preduzelo je sve neophodne radnje da bi Sporazum s Ruskom Federacijom o klirinškom dugu bio spreman za potvrđivanje na jednoj od sljedećih sjednica Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz tog ministarstva.

Ministarstvo je, nakon odgovarajuće obrade, uputilo Sporazum u proceduru usvajanja na Vijeće ministara BiH, koje će se o njemu izjasniti čim se dobije pozitivno mišljenje Ureda za zakonodavstvo.

– Pozivi Ministarstvu vanjskih poslova da uradi svoj dio posla upućeni od Vlade Republike Srpske, koja nije učestvovala u postizanju Sporazuma i koja u okviru svojih nadležnosti ima ogromna dugovanja prema poljoprivrednim proizvođačima, radnicima i drugim budžetskim korisnicima, su krajnje nekorektni i zlonamjerni, te ih pozivamo da to više ne rade – navedeno je u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Naglašavaju da je za sve ljude u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, najbolje da svaka institucija i svaki nivo vlasti radi svoj posao i ispunjava svoje obaveze, te da se prestane s besmislenim i kontraproduktivnim međusobnim optuživanjima, istakli su u saopćenju.