Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spriječen prelazak državne granice sa automobilom “golf V” ukradenim u Sarajevu 

golf

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača spriječili su pokušaj izlaska osobe ukradenim vozilom golf V, nacionalnih oznaka Republike Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Prethodno su prilikom granične kontrole uočili prepravke broja šasije. Utvrđeno je da je golf ukraden na području Sarajeva i da ga potražuje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Vozilom je upravljao B.K. (1960.), državljanin Srbije.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, vozilo je privremeno oduzeto i predato službenicima Centra javne bezbjednosti Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Službenici JGP Bijeljina oduzeli su i CEMT dozvolu (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) koju je prilikom granične kontrole na uvid dao LJ.J. (1979.) državljanin Srbije.

Kontroliran je u teretnom motornom vozilu Man, nacionalnih oznaka Srbije pri izlasku iz BiH na MGP Rača. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsifikovanje isprave“ o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.