Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spriječeno krijumčarenje ljudi na području Zvornika (FOTO)

BiH

cetiri

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su krijumčarenje četiri strana državljana u četvrtak 19. maja 2016. godine, koje je otkriveno u mjestu Zelinja, na području Zvornika. Nakon što su vidjeli službenike policije, više osoba, izlazeći iz vozila, razbježalo se u različitim pravcima.

U blizini Međunarodnog graničnog prijelaza Bratunac sustignut je Renault, nacionalnih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao državljanin Srbije D.V. (1984.), a u mjestu Tegare Passat, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao Ž.J. (1977.), državljanin Bosne i Hercegovine.

cetiri1

Nakon višesatne potrage, službenici Granične policije BiH pronašli su četiri odbjegla strana državljana u mjestu Polom, na području Zvornika.

D.V. i Ž.J. lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, a strani državljani privedeni u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Obaviješteni su Tužilaštvo BiH i Sud BiH o događaju. U toku je daljnji rad na ovom slučaj