Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradski saobraćaj

Sramotne fotografije iz trolejbusa GRAS-a: Ko je rekao deratizacija? (FOTO)

gras

“Vlažne maramice su očit dokaz da JP GRAS, za navedeni period mirovanja, nije bio u stanju iskoristiti ovu priliku da uradi temeljno i dubinsko čišćenje vozila javnog prevoza”, navodi autorica fotografija

Javni gradski prevoz u Sarajevu, koji je zbog širenja koronavirusa obustavljen 20. marta ove godine, od jučer je ponovo u funkciji.

Putnici u vozilima javnog prevoza moraju imati zaštitnu masku, a preporučuje se i korištenje rukavica. Vozači, kondukteri, revizori i druga službena lica prevoznika dužni su koristiti masku i rukavice. Putnici mogu ulaziti samo na prednja vrata vozila javnog gradskog prevoza.

U tramvaju su dva uposlenika GRAS-a, jedan vozi, a drugi radi na dezinfekciji ruku svakog putnika koji uđe u ovaj prevoz. Također, dezinficiraju se i sjedišta nakon izlaska svakog putnika. Građanima koji ulaze u tramvaj daju se upute gdje da sjednu, dakle, na sjedišta koja na sebi imaju zelenu oznaku.

Sve je to navedeno u uputstvima za sigurnost putnika, ali u praksi je, čini se, potpuno drugačija situacija. U Facebook grupi “Prljavi grad Sarajevo” objavljene su fotografije prljavih GRAS-ovih autobusa, koji teško da su i dezinficirani.

“Vlažne maramice su očit dokaz da JP GRAS, za navedeni period mirovanja, nije bio u stanju iskoristiti ovu priliku da uradi temeljno i dubinsko čišćenje vozila javnog prevoza”, navodi autorica fotografija.

Kako je navela, fotografije su napravljene u u trolejbusu 102, koji se saobraća na liniji Otoka-Jezero.