Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandal na sjednici

Sramotne scene na Skupštini USK-a, Hrustanovića policija izvela iz sale

New Project – 2022-01-19T220131.206

Ništa od decembarskih plata zdravstvenim radnicima

Na sjednici Skupštine USKS danas nisu usvojena dva najvažnija finansijska dokumenta, Budžet USK i Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.

Podražalo ih je tek 15 zastupnika, čime su se obistinile ranije najave da materijali neće proći na Skupštini.

Razočarenje je to za budžetske korisnike, ali prije svega za zdravstvene radnike koji su očekivali da će zastupnici usvojiti budžet ZZO-a, nakon čega bi dobili decembarske plate, te se počelo s implementacijom novih kolektivnih ugovora za zaposlene u javnom zdravstvu.

RTV USK objavila je detalje sa današnjeg zasjedanja Skupštine UKS, na kojoj u jednom trenutku umalo nije došlo i do fizičkog obračuna.

Akteri su bili Elvir Hrustanović, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice i zastupnik Ekrem Prošić. Nakon što je Hrstanović završio svoje obraćanje, koje se očito nije svidjelo dobrom dijelu zastupnika, verbalno se sukobio sa Prošićem.

Prošić je Hrustanoviću rekao “šta ti prijetiš”, na što je ovaj pitao “kome ja prijatim”, potom su u nekoliko navrata jedna drugom na ivici urlanja uputili riječi “šta je, šta ti hoćeš”… Na sreću, policija je upala u salu i jedna od policajaca je uhvatio Hrustanovića oko struka, i potom ga počeo gurati iz sale.

Pogledajte kako je to izgledalo…