BiH

Sonja Karadžić-Jovičević

Srbija tri dana držala Karadžića u podrumu, niko ga nije htio?!

21/07/2021

Podsjećamo, Drugostepenom (konačnom) presudom bivši predsjednik RS Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine

Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, na svom Facebook profilu, napisala je da joj se gadi obilježavanje 21. jula, kao datuma hapšenja njenog oca. Ona tvrdi da je Karadžić uhapšen četiri dana ranije, te da je tadašnja vlast Srbije vršila pritisak na Crnu Goru i entitet Republika Srpska da preuzmu Karadžića sa pričom da je uhapšen na njihovom terenu.

“Gadi mi se uporno obilježavanje 21.7. kao dana hapšenja Radovana Karadžića, kada svi znaju da je uhapšen 18.7. i držan u podrumskim prostorijama jedne institicije u Beogradu”, napisala je Jovičević-Karadžić na društvenim mrežama.

“Puna tri dana tadašnje vlasti Srbije obavljale su pregovore i vršile pritisak na vlasti RS i Crne Gore sa ciljem da jedna od njih preuzme Radovana sa pričom da je uhapšen na njihovom terenu. I time preuzme na sebe i ruže i trnje”, dodala je.

“Kako su vlasti RS i Crne Gore to odbile, u ponedjeljak, 21.07.2008.godine, u kasnim večernjim satima objavljeno je ono što su službe i mediji sažvakali, a javnost progutala”, zaključila je Jovičević-Karadžić.

Podsjećamo, Drugostepenom (konačnom) presudom bivši predsjednik RS Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine.

Karadžić će u zatvoru provesti ostatak života, a kaznu služi u britanskom zatvoru na ostrtvu Wright.

Uhapšen je 2008. godine, nakon godina bježanja i skrivanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.