BiH

Zločinac na groblju

Srbijanski mediji: Ratko Mladić dolazi u Kalinovik?

08/12/2018

Želi obići grobove majke i rođaka

Osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić zatražit će od Mehanizma u Hagu da ga pusti na četiri dana da bi obišao grob majke i nedavno preminulog bratanca u Kalinoviku, kao i ćerke u Beogradu, pišu beogradske “Večernje novosti”.

Pomenute novine navode navode da je Vlada Srbije jučer odlučila da izda garancije da će obezbjeđivati Mladića na svojoj teritoriji i vratiti ga nazad u pritvor.

List ističe da su obavljene sve bezbjednosne provjere i garantuje se da će zločinac biti pod strogom kontrolom nadležnih službi, a garancije je nedavno dala i Republika Srpska.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, odbrana zločinca Mladića bi u ponedjeljak, 10. decembra trebalo da podnese i zvaničan zahtjev sudskom vijeću.

Prije odluke suda, tužilaštvo ima rok od deset dana da iznese svoje mišljenje o ovom zahtjevu, a vijeće će tek poslije toga razmatrati da li da Mladiću dozvoli da obiđe grobove najbližih.

Prvobitna namjera je bila da Mladić zatraži privremeno puštanje od 10. do 14. decembra da bi prisustvovao davanju 40 dana od smrti najbližeg rođaka, ali će zbog kratkih rokova pokušati da zatraži neka druga četiri dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.