Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nebojša Stefanović

Srbijanski ministar: Srbija će ustupiti dio vakcina i Republici Srpskoj ako bude imala

43380vakcinagrip

Na pitanje da li u tom slučaju očekuje probleme iz Sarajeva, Stefanović je odgovorio da Srbija nikoga nije odbila ko god joj se obratio za pomoć i da Beograd hoće posebne veze sa svima u Bosni i Hercegovini

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će Srbija ustupiti dio vakcina protiv virusa korona bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska ukoliko ih bude imala dovoljno.

„Ako budemo imali dovoljno, šta bi falilo da neki deo vakcina ustupimo i Republici Srpskoj, ako oni ne uspiju da nabave. Valjda je naš osnovni cilj da zaštitimo ljude od zaraze, da pomognemo“, rekao je Stefanović, prenijela je agencija Srna.

Na pitanje da li u tom slučaju očekuje probleme iz Sarajeva, Stefanović je odgovorio da Srbija nikoga nije odbila ko god joj se obratio za pomoć i da Beograd hoće posebne veze sa svima u Bosni i Hercegovini.

Stefanović je za Televiziju Prva rekao i kako smatra da Srbija time „pomaže i cjelokupnoj BiH, jer to znači više investicija na teritoriji BiH i više izliječenih ljudi“.

Srbija je prethodno, 25. decembra, prema riječima njenih zvaničnika vakcine uputila i na Sjever Kosova zbog čega su vlasti te zemlje reagovale rekavši da vakcine na Kosovo nsiu ušle legalnim putem.

Nebojša Stefanoviće je kritike Vlade Kosova odbacio.