Srednjoškolci podijelili novogodišnje paketiće vrijedne 19.460 KM

zdk srednjoskolci33

Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona i ove godine je uspješno realizovala aktivnost “Jedan slatkiš, jedno dijete” u kojem su skupljeni slatkiši u vrijednosti od 19.460,40 KM za djecu slabijeg imovinskog stanja i djecu s posebnim potrebama.

Tokom ove aktivnosti srednjoškolci iz svih srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona vrijedno su radili na skupljanju slatkiša za mališane i na kraju su uspjeli skupiti 1146 paketića.

– Projekti ovoga tipa su jedinstveni jer spajaju sve srednjoškolce u jednoj stvari s jednim ciljem, učiniti sve one mališane koji na bilo koji način u zapostavljenoj društvenoj kategoriji sretnijim. Naša mreža tradicionalno provodi ovu aktivnost koja se pokazala veoma uspješnom jer svake godine imamo sve veći broj slatkiša, a time i veći broj sretnijih mališana – istakla je glasnogovornik Mreže Elmin Fehrić.

Skupljanje slatkiša počelo je početkom decembra, a nekoliko dana prije Nove godine slatkiši su podijeljeni mališanima, saopćeno je iz Mreže Vijeća učenika ZDK-a.