Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poznato ko su "preletači"

Srušena Vlada Tuzlanskog kantona, premijer Hodžić podnio ostavku

skupstina tk fena

Priklanjanjem novoj većini zastupnice PDA Jasmine Lugavić i nezavisnog zastupnika Smaje Mandžića, opozicione stranke koje čine SDA, Demokratska fronta, Stranka za BiH i Socijaldemokrati BiH, imaju novu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona koja bi se danas trebala izjašnjavati o smjeni Vlade Tuzlanskog kantona

Skupština TK razriješila je dosadašnju Vladu Tuzlanskog kantona na čelu sa Kadrijom Hodžićem. Nakon toga data su ovlaštenja sekretarima, da rukovode ministarstvima dok se ne imenuje nova Vlada. Sekretari ovlaštenja mogu prenijeti i na pomoćnike.

Podsjećamo, dosadašnju većinu u Tuzlanskom kantonu činile su stranke SDP, PDA, Naša stranka, SBB i nezavisni zastupnik Smajo Mandžić, javlja Federalna.ba.

Priklanjanjem novoj većini zastupnice PDA Jasmine Lugavić i nezavisnog zastupnika Smaje Mandžića, opozicione stranke koje čine SDA, Demokratska fronta, Stranka za BiH i Socijaldemokrati BiH, imaju novu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona koja bi se danas trebala izjašnjavati o smjeni Vlade Tuzlanskog kantona.

Zastupnici Stranke za bolju budućnost tokom glasanja bili su suzdržani.

Skupština TK je dobila novo rukovodstvo, nakon što su smijenjeni predsjednik Slađan Ilić i jedna od dosadašnjih zamjenica Vedrana Petrović (SDP). Novi kandidati za rukovodoće pozicije iz reda srpskog odnosno hrvatskog naroda su Žarko Vujović i Boris Krešić, dok će Lejla Vuković iz reda Bošnjaka ostati na poziciji jedne od zamjenica. Vujović je imenovan za novog predsjednika Skupštine TK, dok je na poziciji zamjenika Boris Krešić.

Nakon toga je dosadšnji premijer TK Kadrija Hodžić podnio ostavku.

Nakon usvajanja dnevnog reda, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić i dopredsjednica Vedrana Petrović, čija je smjena bila predložena, između ostalog, dnevnim redom, podnijeli su neopozive ostavke.