Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDP BiH i SBB

SSSBiH: Dvije stranke podržale zahtjev za minimalnu platu u FBiH od 1.000 KM

novac – marke – Armin Durgut Pixsell
Ilustracija FOTO: Armin Durgut/Pixsell

Naš zahtjev je nepromijenjen, tražimo da minimalna plata u FBiH bude 1.000 KM. Savez samostalnih sindikata BiH obavještavat će članove, ali i cjelokupnu javnost, o stavovima i aktivnostima političkih partija, kako nam budu dostavljani – saopćila je Služba za informisanje SSSBiH

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) saopćio je da su na njihovu adresu dosad stigli odgovori iz dva kluba, Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) i Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH), na zahtjev koji su danas uputili šefovima klubova političkih stranaka u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH za održavanje sjednice tog doma Parlamenta.

– Obje stranke su podržale zahtjev Saveza samostalnih sindikata BiH za zakazivanje sjednice Predstavničkog/Zastupničkog doma PFBiH na kojoj će biti usvojen Nacrt zakona o minimalnoj plati, u skladu sa prijedlogom SSSBiH. Naš zahtjev je nepromijenjen, tražimo da minimalna plata u FBiH bude 1.000 KM. Savez samostalnih sindikata BiH obavještavat će članove, ali i cjelokupnu javnost, o stavovima i aktivnostima političkih partija, kako nam budu dostavljani – saopćila je Služba za informisanje SSSBiH.